Van egy
hasznos tipped?

10 tipp irodaköltöztetéshez

Az irodaköltöztetése nem egyszerű feladat, de egy ki odafigyeléssel könnyen és gyorsan kezdhetjük ez a munkát az új helyen. Az alábbiakban a céges költözéshez szeretnénk tippeket adni.

Keret 10 tipp irodaköltöztetéshez Irodaköltöztetés tipp #1.: - Tervezzük meg előre!

A legfontosabb lépés, hogy tervezzük meg gondosan előre a költözést. Tájékozódjunk arról, mikor és milyen feltételekkel vehetjük birtokba az új irodát, és ott milyen munkálatokra lehet szükség, ezek után gondoljuk végig, hogyan és mikor tudjuk elhagyni a régi helyet.

Irodaköltöztetés tipp #2.: - Selejtezzünk!

A selejtezést akár hónapokkal a költözés előtt is megkezdhetjük! nézzük át, pontosan milyen tárgyak és eszközök vannak a cég tulajdonában és mi az, amire ezekből továbbra is szükség van. Kezdjük el archiválni a dokumentumokat, és jelöljük meg - például matricával – azokat a tárgyakat, amelyeket már nem viszünk tovább.

Irodaköltöztetés tipp #3.: - Rendszerezzük a feladatokat!

Írjunk részletes munkatervezet az irodaköltöztetéséhez, így fokozatosan, folyamatos munka mellett is le lehet vezényelni a költözést. Az első lépés az eszközök selejtezése, ezek után pedig fokozatosan csomagoltassunk el mindent, ami a mindennapi munkához már nem szükséges. A nem folyamatosan használt dokumentumokat, a pótolható eszközöket akár hetekkel a szállítás előtt is elcsomagolhatjuk, az utolsó napra elég, ha csak a legszükségesebb felszerelés marad elől.

Irodaköltöztetés tipp #4.: - Mérjük fel, minek hol lesz a helye!

Tervezzük meg előre és pontosan, hogy mi és hová kerül majd az irodában. Figyeljünk a méretekre, győződjünk meg arról, hogy minden, amit átviszünk egyik helyről a másikra elfér-e és használható-e az új helyen.

Irodaköltöztetés tipp #5.: - Matricázzunk!

Mielőtt elcsomagolnánk bármit, írjuk fel rá, hogy honnan származik és hová kerül majd az új helyen. Ha valamit darabjaira kell szedni, írjuk fel azt is, hová tettük az alkatrészeit. (Pl.: Szék lábai az 1-es számú dobozban!)

Irodaköltöztetés tipp #6.: - Bízzuk profira!

Keressünk profi irodaköltöztető céget! Ezekek a vállalkozásoknak már van tapasztalata abban, hogyan csomagolják be, szállítsák el és tárolják az eszközeinket, ráadásul ha ők végzik a munkát, az alkalmazottaink maradhatnak a saját feladatuknál.

Irodaköltöztetés tipp #7.: - Ha szükséges, béreljünk raktárt!

Ha megfelelő tervünk van, könnyen elkerülhetjük a váratlan helyzeteket. ennek ellenére előfordulhat, hogy valami mégsem a tervek szerint alakul: nem tudunk időben kipakolni, nem engednek be az új helyre, nem fér el, vagy mégsem szükséges valami. Ilyenkor érdemes raktárt bérelni, ahol elhelyezhetjük a holminkat. Ha attól félünk, hogy megcsúszunk a rakodással, fontoljuk meg a raktársátor bérlését is – itt egy-két napot baj nélkül átvészelhet a kevésbé érzékeny felszerelés.

Irodaköltöztetés tipp #8.: - Hagyjunk időt a kipakolásra, takarításra!

Irodaköltöztetéskor a legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy elfelejtkeznek a kipakolásról. Akármilyen körültekintően költöztünk is, a legtöbb iroda nem használható rögtön az első nap. Tervezzük úgy a munkát, hogy mindenkinek legyen ideje kipakolni és elhelyezkedni, hogy minden gördülékenyen folyjon tovább.

Irodaköltöztetés tipp #9.: - Ne csak a berendezésre figyeljünk!

Szintén gyakori hiba, hogy megfeledkezünk arról, hogy a bútorainkon kívül másra is szükségünk lehet. Ne felejtsünk megbízni valakit az irodatakarítással, már üzemeltetési feladatokkal!

Irodaköltöztetés tipp #10.: - Ne felejtsük átírni a címünket!

Tájékoztassuk róla az ügyfeleinket, hogy a címünk megváltozott! Írjuk át az elérhetőségeinket a honlapon és az e-mail aláírásokban is, cseréljük le a névjegykártyákat, javítsuk a Facebook-profilunkat, a leváélpapírjainkat, szóróanyagainkat is! Szervezzük meg az eltévedt leveleink átirányítását és hagyjunk üzenetet a régi helyen arra az esetre, ha ott keresnének minket!

Weboldal címe: www.buildingservice.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI TAKARÍTÁS, TAKARÍTÓ CÉG TIPPEK

Galambriasztók, madárhálók nagy választékban

Galambriasztók, madárhálók nagy választékban

Elege van a sokat ígérő, de kevésbé működő házi praktikákból, amikkel távol tarthatná erkélyétől, párkányától a madarakat? Ideje, hogy hatékony segítségre váltson, és vegyen egy galambriasztót!

Mennyivel kényelmesebb egy robotporszívó?

Mennyivel kényelmesebb egy robotporszívó?

Informatikusként mindig is érdekelt az automatizálás. Mikor december elején elromlott a porszívóm, és le kellett cserélnem, nem is volt kérdés, hogy az új robotporszívó lesz.

Hogyan nem lesz rémálom a szőnyegtisztítás?

Hogyan nem lesz rémálom a szőnyegtisztítás?

A szőnyeg nagyon kénye bútordarab. Beletapossuk a sarat, leöntjük vörösborral, porosodik, árt neki a fűtés és az eső is. Hogyan lehet egyszerűbb a szőnyegtisztítás? Segítünk!

A rohadék ágyi poloska

A rohadék ágyi poloska

Gyorsan szaporodó dög és fájdalmas, viszkető csípése van, ráadásul a házilagos irtási kísérletekkel semmire se megyünk ellene. Az ágyi poloska kiirtása nem is olyan egyszerű.

Honnan vegyünk takarítógépet?

Honnan vegyünk takarítógépet?

Kézi erővel mozgatott, motoros, kicsi, nagy, ráülős típus? A  takarítógép választék ma már igen nagy, hiszen a plázák, irodaépületek, csarnokok, szállodák takarítása hatékony megoldásokat követel.