Van egy
hasznos tipped?

Hogyan nem lesz rémálom a szőnyegtisztítás?

A szőnyeg nagyon kénye bútordarab. Beletapossuk a sarat, leöntjük vörösborral, porosodik, árt neki a fűtés és az eső is. Hogyan lehet egyszerűbb a szőnyegtisztítás? Segítünk!

Keret Hogyan nem lesz rémálom a szőnyegtisztítás?

Előzzük meg a bajt!

Ha szeretnénk megúszni a túl sok munkát, a legegyszerűbb, ha megelőzzük a bajt. Ha olyan szobánk van, ahol a szőnyeg világos színű, vagy nagyon érzékeny, akkor a legjobb, ha különösen gondosan óvjuk. A szőnyegpadlónak arra a részére, ahol sokat járunk, tehetünk egy kisebb futószőnyeget. A szoba ajtajába tegyünk egy lábtörlőt, ez sok port, és szemetet megfog. A szobába használjuk külön papucsot, és ha lehet, ne együnk a szőnyeg fölött. Szintén figyeljünk a szobanövényekre is: ne öntözzük túl őket, és tegyünk alájuk olyan alátétet, amiből nem folyhat ki a víz.

Porszívózzunk rendszeresen!

Ha rendszeresen poroljuk és porszívózzuk a szőnyegeket, az atkák nehezebben telepednek meg annak szálai között, ráadásul az esetleges szennyeződéseket sem tapossuk be olyan mélyen a szőnyegbe, mintha folyamatosan a piszkos szőnyegen járnánk.

Mindent tisztítsunk ki frissen!

Véletlen balesetek mindenhol előfordulnak. Ilyenkor ne várjuk meg, hogy még nagyobb baj legyen! Ha folt esett a szőnyegen, igyekezzünk gyorsan kitisztítani azt! Érdemes otthon tartani egy adag speciális szőnyegtisztító szert, hogy gyorsan és szakszerűen tudjuk eltávolítani a foltokat.

Bízzuk takarítást profikra!

Elképzelhető, hogy otthon is jól boldogulunk a szőnyegtisztítással, és akár speciális háztartási gépünk is van erre a feladatra. Ennek ellenére érdemes legalább évente egyszer-kétszer megbízni egy takarító céget a feladattal – a gondos tisztítás fellazítja a szőnyeg szálait, így az sokáig szép marad.

Weboldal címe: takaritas-szonyegtisztitas.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI TAKARÍTÁS, TAKARÍTÓ CÉG TIPPEK

Galambriasztók, madárhálók nagy választékban

Galambriasztók, madárhálók nagy választékban

Elege van a sokat ígérő, de kevésbé működő házi praktikákból, amikkel távol tarthatná erkélyétől, párkányától a madarakat? Ideje, hogy hatékony segítségre váltson, és vegyen egy galambriasztót!

Mennyivel kényelmesebb egy robotporszívó?

Mennyivel kényelmesebb egy robotporszívó?

Informatikusként mindig is érdekelt az automatizálás. Mikor december elején elromlott a porszívóm, és le kellett cserélnem, nem is volt kérdés, hogy az új robotporszívó lesz.

10 tipp irodaköltöztetéshez

10 tipp irodaköltöztetéshez

Az irodaköltöztetése nem egyszerű feladat, de egy ki odafigyeléssel könnyen és gyorsan kezdhetjük ez a munkát az új helyen. Az alábbiakban a céges költözéshez szeretnénk tippeket adni.

A rohadék ágyi poloska

A rohadék ágyi poloska

Gyorsan szaporodó dög és fájdalmas, viszkető csípése van, ráadásul a házilagos irtási kísérletekkel semmire se megyünk ellene. Az ágyi poloska kiirtása nem is olyan egyszerű.

Honnan vegyünk takarítógépet?

Honnan vegyünk takarítógépet?

Kézi erővel mozgatott, motoros, kicsi, nagy, ráülős típus? A  takarítógép választék ma már igen nagy, hiszen a plázák, irodaépületek, csarnokok, szállodák takarítása hatékony megoldásokat követel.